Američki turist u Rimu drogiran i opljačkan pa ga na koncu usmrtio vlak

NAKON što je drogiran teturao po tračnicama, američkog je turista pregazio vlak u Rimu. Prije toga je popio kapučino u kojemu je bila droga, a potom je i opljačkan, potvrdila je lokalna policija jučer.

74-godišnji Frank Phel iz Kalifornije preminuo je na željezničkoj stanici Tiburtina, u predgrađu Rima, izjavio je policijski dužnosnik, Giovanni Piccolantonio.

Uhićen je i 54-godišnji Talijan, osumnjičen za pljačku. Smatra se da je pričao s Phelom i njegovom suprugom te ubacio mješavinu droga, među kojima su bile i tablete za spavanje, u njegov kapučino, u lokalnom kafiću.

Piccolantonio dodaje kako je osumnjičeni "prišao turistima kako bi zadobio njihovo povjerenje, a potom im ponudio napitak pomiješan s drogama."

Također, pljačku su snimile sigurnosne kamere kafića, dok snimke s kamera pokraj stanice pokazuju kako se američki turist spotiče o tračnice do kojih je došao sasvim slučajno.

Phel i njegova supruga, koja je nakon incidenta bila hospitalizirana, su završili krstarenje po Mediteranu te su namjeravali autobusom putovati do Mađarske. U zemlju u kojoj joj je muž rođen, sada je, nakon puštanja iz bolnice, otišla sama.

Američka ambasada u Rimu zasad još nije imala komentar na Phelovu smrt.

A.P.

Pročitajte više