Amerikanka optužena da je ubila svoju kćer za koju je rekla da je smrtno bolesna

Screenshot: YouTube/CBS News

AMERIKANKA iz savezne države Colorado koja je izašla u javnost s pričom da joj je kći umrla od rijetke terminalne bolesti optužena je za njeno ubojstvo.

Kelly Renee Turner (41) optužena je da je 2017. godine uzrokovala smrt svoje sedmogodišnje kćeri Olivije Gant.

Obustavila joj umjetno hranjenje

Malena Olivia pojavila se na društvenim mrežama i u medijima tijekom posljednjih mjeseci svojeg života dok je ispunjavala svoje posljednje želje (eng. "bucket list").

Njezinu majku sada čeka više od desetak kaznenih prijava, uključujući prijavu za ubojstvo i zlostavljanje djeteta, piše BBC.

U srpnju 2017. godine Turner je zatražila da se njenoj kćeri zbog loše kvaliteta života obustave medicinska skrb i umjetno hranjenje. Olivia je umrla nekoliko tjedana kasnije. Uzrok smrti bilo je zatajenje crijeva. No nakon ekshumacije Olivijinog tijela prošle godine obdukcija je pokazala kako Olivia nije bolovala od rijetke smrtne bolesti koju je navela njena majka. Pravi uzrok njezine smrti za sada nije poznat.

Niz liječnika je odgovarao

Liječnici su postali sumnjičavi kada je prošle godine Turner na pregled dovela stariju kćer s pritužbama na "bolove u kostima", što je potaknulo istragu Olivijine smrti. Istraga je otkrila kako je postojao niz liječnika koji su Turner govorili da Olivia ne boluje od rijetke terminalne bolesti i da ne bi trebala prekinuti s medicinskom njegom.

Kelly Renee Turner optužena je da je u ime navodne bolesti svoje kćeri prikupljala donacije i socijalnu pomoć, ali i koristila usluge dobrotvornih organizacija koje su pomagale u ostvarivanju posljednjih želja njezine kćeri; poput one da na jedan dan postane vatrogaskinja ili da ima kostimiranu zabavu.

Pročitajte više