Andrej Grubišić o radu nedjeljom: Nitko nije izašao iz siromaštva uz manje rada

KONZULTANT Andrej Grubišić na N1 Televiziji komentirao je aktualnu situaciju, najavu pada BDP-a te zabranu rada nedjeljom, a ponovio je o što misli o vladinim mjerama.

"Te mjere su pomogle određenom djelu poduzetnika, već sam rekao da je problematično to što su te mjere diskriminatorne, nisu sveobuhvatne i neće biti dostatne. Ja ne smatram da je trebalo ići s većim novčanim poticajima, već mislim na činjenicu da kada dođe kriza ionako će jedan dio biznisa bankrotirati i ništa im neće moći pomoći. Preporučujem i dalje da bi novi set mjera morao ići u smjeru manje diskriminacije i ja i dalje predlažem i dalje stojim iza toga da bi u novim mjerama trebalo biti porezno rasterećenje, barem jedan mjesec tax breaka, gdje bi svi u gospodarstvu bili oslobođeni svih mogućih nameta", komentirao je Grubišić.

O radi nedjeljom

"To možemo gledati kao kratkoročnu mjeru da se jedan dan reduciraju okupljanja, ja nisam epidemiolog da znam je li ta mjera ispravna ili ne, vjerujem da ljudi znaju što rade.

A dugoročno, generalno, imamo dva aspekta. Dakle, nitko nije izašao iz siromaštva uz manje rada u odnosu na više rada, a nama treba puno više rada. Kao što znamo, imamo najmanje radno aktivnog stanovništva.

S druge strane, ja kao katolik jesam protiv rada nedjeljom ako to nije nešto nužno. Ali nisam za zakonsku zabranu. Oni koji smatraju da bilo s moralne ili vjerske ili neke druge strane ih nije briga za rad nedjeljom ili nerad, ja njima ostavljam pravo izbora. Osobno, ako bih mogao birati, preferirao bih biti vlasnik biznisa koji ne radi nedjeljom", zaključio je Grubišić.

 

Pročitajte više