Andrija Hebrang spasio pješake koje je motorom pokosio brat Hajdukova nogometaša



PRIJE dva dana na otoku Pašmanu, u mjestu Dobropoljani, odvila se prometna nesreća koja ne bi bila posebna da se u njoj ne spominju dvije osobe prepoznatljivog prezimena. Jedan je bio Mate Tomasov, brat nogometaša Hajduka Marina Tomasova, a drugi ni manje ni više nego Andrija Hebrang.

Kako su Večernjem listu ispričali Anka Ladić, Stanko i Zorica Tomasov te Marica i Anto Ćosić, svi ljudi u 60-im godinama života, do nesreće je došlo naglo. Petero starijih građana hodalo je uz rub ceste nakon ispovijedi. U jednom je trenutku Mate Tomasov, koji je navodno vozio motor marke Kawasaki, izgubio kontrolu nad vozilom i pao.

Motor je nastavio kliziti prema petero nesretnih pješaka i sve ih "pokosio". "Svi su oko mene ležali u krvi i pomislio sam da su mrtvi. Počeo sam dozivati upomoć i tada se na cesti stvorio Andrija Hebrang sa suprugom i još jednim doktorom koji je pomogao mojoj Marici, odnosno učvrstio joj i previo nogu koja joj je visila zbog prijeloma", ispričao je Ante Ćosić.

Policija je ustvrdila da vozač nije bio u alkoholiziranom stanju, a u bolnici u Zadru rekli su kako je kod troje sudionika nesreće došlo do raznih prijeloma ekstremiteta, a kod jednog i do unutarnjih ozljeda. Ozljede nisu same po sebi opasne za život, ali zbog dobi unesrećenih postoji rizik.

Hebrang, koji se pukim slučajem našao na mjestu nesreće, ispričao je kako je prolazio autom i vidio tri osobe kako leže u travi. Gospođa kojoj je pomogao imala je "stravičan otvoreni prijelom donjeg dijela noge potkoljenice". U pomoć su priskočili susjedi, koji su donijeli plahte, deke i letve, a Hebrang je te predmete iskoristio kako bi unesrećenima imobilizirao noge.

Pročitajte više