Ankete DP-u daju 13 mandata. Penava: Razgovarat ćemo sa svima

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Na parlamentarnim izborima najviše glasova osvojio je HDZ, koji ima 59 mandata, a koalicija Rijeke pravde predvođena SDP-om dobiva 43 mandata, pokazuje druga izlazna anketa po zatvaranju birališta.

Treći je Domovinski pokret s 13 mandata, a četvrto mjesto s 11 osvojenih mandata zauzima Most, dok je Možemo peti s 10 mandata.

Prema anketi u 11. saziv Hrvatskoga sabora ulaze još IDS s dva mandata, Nezavisna platforma Sjever na čelu s međimurskim županom Matijom Posavcem s jednim mandatom te koalicija Fokus-Republika s jednim mandatom.

Penava: Ključno je da ćemo razgovarati sa svima

"Prerano je za suditi. Eto ga na, prerano je. Vi meni kažete, što? Da je kasno? Ja znam da je veliko nestrpljenje, ali ne ide to tako. Mi smo treća stranka, to je ogroman uspjeh. Imamo plavu i crvenu Hrvatsku. Koje je brdo nama bliže? Ključno je da ćemo razgovarati sa svima", rekao je Penava reporteru Nove TV.

"Plenković me prozvao Jugoslavenom? Teške izjave su svjedočile o predsjedniku vlade. To je žargon ulice. S kime smo bliži? S Domovinskim pokretom. Imamo program, ciljeve. Većina europskih političara ima takav ego, ali volio bih da je više puno djela, a manje riječi", rekao je Penava. 

Na pitanje tko je zvao i je li ga već netko zvao, Penava kaže: "Zvali su me sa svih strana. Puno njih me zvalo s različitih političkih strana, to je tako u politici", rekao je. 

Na pitanje je li ga zvao Zoran Milanović, Penava kaže: "Nismo se čuli, ajmo tako reći. Za koji me rok zvao? Danas me nije zvao", kazao je. 

Pročitajte više