Antiterorizam za Božićni sajam u Splitu: Pristup središtu grada ogradit će se s 40 betonskih prepreka

Foto: Index

40 BETONSKIH prepreka, takozvanih New Jerseyja, bit će postavljeno na svim prilazima strogom centru Splita i Rivi. Montiraju se na zahtjev policije u sklopu antiterorističkih mjera za Božićni sajam koji ove zime traje 47 dana.

U Nodilovoj prepreka, kućica i zaštitar

Prve prepreke jutros su postavljene na zapadni dio Rive prema Svetom Frani. Ogradit će se i druga strana Rive te sve ulice koje vode do nje: Hrvojeva, Marmontova, Nodilova. Kako sve ne bi podsjećalo na betonski bastion, na par lokacija bit će postavljene velike betonske tegle za cvijeće.

U Nodilovoj, kraj Galerije umjetnina, betonska prepreka bit će malo odmaknuta tako da se dopusti prilaz hitnim službama, ali će zauzvrat na tom mjestu biti postavljena kućica sa zaštitarem.

Za Novu godinu i kamioni s građevinskim otpadom

Split će biti u betonskim preprekama za cijelo vrijeme tijekom trajanja Božićnog sajma, dakle, sve do 16. siječnja.

To je po prvi put da se za sajam primjenjuju ovakve antiterorističke mjere koje su već viđene ove godine na Ultra festivalu. Tamo smo vidjeli i kamione s građevinskim otpadom koji su bili spremni prepriječiti put eventualnom teroristu. Na Božićnom sajmu ih ne bi trebalo biti, već samo za doček Nove godine. 

 

Pročitajte više