Appleu umjesto oporuke: Jobsov iPhone 5 bit će nova revolucija?



STEVE JOBS je, kao što je već dobro poznato, prije svoje smrti ostavio planove za funkcioniranje Applea kroz narednih četiri do pet godina. No, zadnji Appleov proizvod u čijoj je izradi direktno sudjelovao i koji će imati njegov prepoznatljiv dodir je, ako je vjerovati glasinama koje kruže ovih dana, iPhone 5.

Iako je iPhone 4S tek stigao u trgovine (i prvog dana srušio sve rekorde prodaje), obožavatelji Appleovih "gadgeta" nisu zadovoljni. Nova verzija iPhonea jednostavno je preslična popularnoj "četvorki", zbog čega svi željno iščekuju novi model koji bi se na tržištu najvjerojatnije trebao pojaviti na ljeto iduće godine.

Jobs ostavio finalni dizajn za iPhone 5?

"Idući iPhone je zadnji projekt na kojem je Jobs intenzivno radio, od koncepta do finalnog dizajna. Zbog toga nema sumnje da će iPhone 5 zadovoljavati najviše standarde i odmah postati kultni klasik", izjavio je za CNET Ashok Kumar, analitičar za Rodman & Renshaw, ne otkrivajući izvor svojih informacija.

Kumar tvrdi da će iPhone 5 javnosti biti predstavljen na idućoj Appleovoj razvojnoj konferenciji. Ukoliko je Jobs bio uključen u izradu finalnog dizajna za iPhone 5, to bi značilo da je Apple već praktički spreman za proizvodnju svog novog pametnog telefona, iako je do njegovog lansiranja ostalo još više od osam mjeseci.

Prvi Appleov 4G telefon

Prema drugom, anonimnom izvoru, koji CNET navodi u svom tekstu, iPhone 5 donosi potpuni redizajn najpopularnijeg svjetskog pametnog telefona. "To je ogroman projekt kojem je Steve Jobs posvećivao sve svoje vrijeme i zbog kojeg gotovo uopće nije bio uključen u iPhone 4S", tvrdi anonimni izvor.

Novi iPhone navodno će biti tanji od dosadašnjih verzija, s većim ekranom. Također, bit će to prvi Appleov proizvod koji će podržavati 4G tehnologiju. O tehničkim specifikacijama koje bi trebale krasiti iPhone 5 za sada nema informacija.

Pročitajte više