Arafat oslabio zbog gripe i crijevnog virusa

PALESTINSKI predsjednik Jaser Arafat oslabio je zbog gripe, a egipatski su liječnici izjavili kako se nadaju da će jasniju sliku njegova zdravstvenog stanja imati u četvrtak nakon što budu poznati rezultati svih pretraga, izvijestili su Arafatovi suradnici.

"Jaser Arafat ne umire", rekao je novinarima bliski suradnik 74-godišnjeg palestinskog predsjednika, opovrgavši informacije što ih je u srijedu objavio britanski list The Guardian, prema kojima je Arafat prošli tjedan doživio blagi srčani udar.

Visoki palestinski dužnosnik rekao je kako o palestinskom predsjedniku u njegovu stožeru Ramallahu brine ekipa egipatskih liječnika koju predvodi privatni liječnik egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka.

"Liječnici su obavili razne pretrage, čiji će rezultati biti gotovi do kraja dana. Prema prvim pokazateljima riječ je o dosta jakom obliku gripe i crijevnom virusu", kazao je dužnosnik, dodavši kako zbog bolesti Arafat posljednjih desetak dana nije bio u stanju jesti krutu hranu zbog čega je oslabio, no stanje mu se postupno popravlja.

Pročitajte više