KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Arena spremna za prve korona pacijente. Vagić: Možemo je aktivirati u roku od 24 sata

Video, foto: Luka Šangulin/Index

ZAGREBAČKA Arena će od sutra biti spremna za prve pacijente. Voditelj liječničkog tima Arene Zagreb Davor Vagić rekao je kako Arena nije bolnica već stacionar, koji će pomoći sustavu da blaži pacijenti budu ovdje te da se za teške i teže pacijente oslobode bolnički kapaciteti.

"Na mjestu smo gdje će dolaziti pacijenti ako ministar i Civilni stožer odluče da se treba aktivirati. Nakon sutra, kada god nam kažu, u roku od 24 sata možemo aktivirati Arenu", kazao je Vagić gostujući na RTL-u.

Dodao je da će pacijente u Areni čekati medicinska skrb.

"Imat će prehranu, čišćenje, sve druge stvari. Imat će utičnice za punjače mobitela, imat će i Wi-Fi sustav. Nije namijenjena da pacijenti sami dolaze, morat će ih netko uputiti. Ovdje neće biti ambulanta. Dolazit će u strogo kontroliranim uvjetima", poručio je i dodao:

"Mi ovdje imamo terapiju kisikom. Za najteže pacijente nije izvorno pripremljena. Imat ćemo i salu za reanimaciju. To su samo iznimni slučajevi", kazao je Vagić.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više