ASH PRED PUČKom KUHINJom O SOCIJALNOJ POLITICI U HRVATSKOJ

Predsjednik Akcije socijaldemokrata Hrvatske (ASH) Zlatko Klarić danas je s konferencije za novinare o socijalnoj politici u Hrvatskoj ispred Pučke kuhinje u Zagrebu pozvao građane da glasuju za ASH jer se bori za obespravljene i socijalno najugroženije nezaposlene, umirovljenike, podstanare, radnike koji rade, a ne primaju plaću. L

"Danas se nalazimo pred Pučkom kuhinjom gdje je ljudima uzeto ono što im je najbitnije - ono zadnje zrno dostojanstva", rekao je Klarić.

Istaknuo je da se ovdje može hrvatskim građanima pokazati kako je ova, pa i prošla vlast, vodila socijalnu politiku, jer da ju je vodila onako kako je ASH godinama upozoravao, ne bi pred Pučkom kuhinjom bio tolik red.

"Mislim, dakle biram", slogan je ASH i poziv građanima da ne glasuju protiv, da ne glasuju srcem, nego da ovaj put stvarno razmisle komu će dati svoj glas", rekao je Klarić i pozvao građane da iziđu na izbore, inače daju glas onima koji su do sada bili na vlasti, a ako ih ponovno izaberu, rekao je, bit će im isto.

Rekao je da su pred Pučkom kuhinjom u redu za ručak oni koji su ostali bez posla nesposobnošću prošle i sadašnje vlasti, umirovljenici čije je mirovine otela prošla, a ova vlast je obećala, ali ih nije vratila, radnici koji rade, a ne primaju plaću, a bilo im je obećano da će im plaća biti redovita, a uzeli su im i ono najpotrebnije - radnička prava. "Ovdje su i oni koji danas, možemo reći, nemaju za kruh, koji žive na rubu egzistencije", rekao je.

Na izborima ASH koalira s Alijansom za mir i pravdu - Glas za čovjeka don Ivana Grubišića i akademika Ivana Supeka. To znači, rekao je Klarić, da je velika intelektualna struktura prepoznala ASH kao borca za istinsku socijaldemokraciju i socijalno najugroženije.

(Hina) bma az

Pročitajte više