Austrijski kulturni forum suorganizator kulturnih događanja

AUSTRIJSKI kulturni forum Zagreb i ovoga je ljeta organizator i surganizator niza kulturnih događanja po Hrvatskoj.

U programu je kulturne ponude tijekom srpnja i kolovoza niz koncerata, izložbi, predavanja i skupova.

Austrijski glazbenici Karlheinz Miklin, Ewald Oberleitner, Joris Dudli i Sigi Feigl sudjelovat će na ovogodišnjoj ljetnoj jazz-školi u Grožnjanu, a u Austrijskom kulturnom forumu drže iznimno zanimljivim i koncert bečkog kvarteta Hugo Wolf, 6. kolovoza u rovinjskoj crkvi sv. Eufemije.

Svečanost otvorenja večernjih koncerata Lubenice 2003. bit će 4. srpnja. U opuzenskom likovnom salonu 5. srpnja bit će otvorena izložba akvarela i akrilika na platnu Monike Trimmel Roženić, a sljedećeg dana održat će se predavanje "Gradišće i Gradišćanski Hrvati".

Predavanje "Život Istočne crkve u Hrvatskoj na primjeru povijesti grkokatoličke biskupije Križevci" održat će 8. srpnja bečki profesor Ernst Chr. Suttner u zagrebačkom sjedištu Austrijskog kulturnog foruma.

U Vrsaru će 11. i 12. srpnja biti organiziran koncert Akademije jazza iz Graza i Saše Dejanovića, dok će u Osoru 18. srpnja, te u Zadru 20. srpnja biti organiziran Concilium musicum Beč.

Tartini Quartett i Erwin Kropfitsch iz Klagenfurta najavili su svoje sudjelovanje na koncertu u dubrovačkom Kneževu dvoru 26. srpnja.

Uz ljetnu školu jazza, u Grožnjanu će tijekom ljeta biti organizirano i niz koncerata jazza.

Pročitajte više