Autobus jurio više od 100 km/h: Protiv vozača prevrnutog autobusa slijedi kaznena prijava

KARLOVAČKA policija izvijestila je kako je utvrđeno da je uzrok prometne nesreće u kojoj je ozlijeđeno više od 30-ero djece te nekoliko odraslih osoba, od kojih jedna teško, nepropisna brzina autobusa. Prema neslužbenim informacijama, autobus je jurio više od 100 km/h na dijelu ceste gdje je maksimalna brzina samo 70 km/h. U trenutku izlijetanja ipak je malo smanjio brzinu, ispod 100 km/h. Očito ne dovoljno.

Protiv vozača, 38-godišnjaka iz Sesveta, Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu bit će proslijeđena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće.

U autobusu koji se kretao iz pravca Slunja u pravcu Karlovca, nalazilo se 44 djece trećeg razreda Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić iz Prigorja Brdovečkog kod Zaprešića, tri nastavnika, jedan roditelj, voditelj puta i vozač. U utorak nešto prije 19 sati autobus je sletio s ceste, udario u kameni usjek te se prevrnuo preko oba vozna traka. Svi putnici su prevezeni u karlovačku bolnicu, a 23 ih je zadržano na liječenju. Najteže ozlijeđena bila je učiteljica koja je ostala bez podlaktice. Stanje svih sada je stabilno.

Pročitajte više