Autobusom novosadskog prijevoza "počistio" dva automobila pa uletio u kuću

VOZAČ autobusa javnog gradskog prijevoza iz Novog Sada Milenko Mišković, u nedjelju je oko 13 sati izgubio kontrolu nad autobusom kojim se sudario s dva osobna automobila u kojima je ozlijeđeno petero djece.

Kako piše beogradski list Blic, autobus je velikom brzinom uletio u raskrižje ulica Sandora Petefija i Klare Fejes u novosadskom naselju Telep. U tome trenutku u raskrižje je ulazio automobil "passat" koji je pokušao skrenuti ali ga je autobus "očistio" s ceste.

Autobus je nakon toga nekontrolirano prešao u suprotni vozni trak u kojem se sudario s vozilom "citroen" koje je također izbacio s ceste, te se nakon toga zabio u obiteljsku kuću kojoj je odbio jedan ćošak i srušio pola zida.

U nizu sudara ozlijeđeno je deset osoba od čega čak šestero djece, petoro iz osobnih automobila i jedno iz autobusa. Ozlijeđena djeca, od kojih najmlađe nema niti godinu dana starosti, a najstarije ima pet godina, su hitno prevezena u novosadsku Dječju bolnicu.

Nakon triju snažnih udaraca na mjestu nesreće se pojavio veliki oblak prašine od urušene kuće. Nekoliko trenutaka kasnije, nakon što se prvotni šok smirio, iz raskrižja se čuo plač djece od kojih na sreću niti jedno nije poginulo.

Najmlađa ozlijeđena beba koja se nalazila u "pasatu", u nedjelju podne još se nalazila na liječničkim pregledima kako bi se izbjegla mogućnost zdravstvenih komplikacija, piše list.

Prema dostupnim informacijama, vozač autobusa gradske linije 12 nije poštovao prvenstvo prolaza zbog te je tako skrivio prometnu nesreću u kojoj je uz spomenute ozlijeđene osobe, nastala velika materijalna šteta.

Roditelji ozlijeđenih mališana u nesreći su zadobili lakše tjelesne ozljede, kao i jedan od putnika iz autobusa. Nakon liječničkih pregleda svi su pušteni na kućnu njegu.

Policija i istražni sudac još prikupljaju činjenice o nesreći i utvrđuju identitet ozlijeđenih, jer su neki od njih prevezeni u bolnicu još prije početka policijskog očevida. Alkotestiranjem provedenim nad vozačem neposredno nakon nesreće utvrđeno je da vozač nije bio pijan.


Index.hr/Blic
Foto:

Pročitajte više