Baldasar za 215 tisuća kuna kupio VW terenac: Digao sam kredit, a automobil je rabljen

Foto: Index

BIVŠI splitski gradonačelnik Ivo Baldasar nabavio je novi automobil. Izbor je pao na crni VW Tiguan star dvije godine. Cijena? Sitnica - 215 tisuća kuna.

"Auto prodaje privatni vlasnik, a u salonu su ga malo sredili i ponudili na prodaju. Još ga nisam kupio, ali sam digao kredit kako bi isfinancirao nabavku tog vozila. Sviđa mi se Volkswagen", kazao nam je Baldasar.

"Ostao sam bez auta"

Na nabavku rabljenog terenca odlučio se zato što ostao bez automobila.

"Banovinu napuštam i ne mogu više koristiti službenu Škodu, a svoj Punto sam dao sinu. Supruga vozi terenac Toyota RAV. Nešto sam morao uzeti, pa sam se odlučio za VW Tiguan", otkrio nam je Baldasar.

Kazao nam je i kako je svoj novi automobil pronašao u salonu Porschea u Solinu.

Nije se dugo vozio u Škodi koju su Splićani platili gotovo 300 tisuća kuna

Porsche se inače prošle godine javio na natječaj Grada Splita za nabavku nove gradonačelničke limuzine. U Gradu su se ipak odlučili za Euro Daus.

Škoda Superb s pogonom na četiri kotača, automatikom i 190 KS vrijedna gotovo 300 tisuća kuna izazvala je dosta prijepora, budući da je Baldasar u propozicijama natječaja praktički prekopirao katalog Superba sa svim stavkama koje ima samo taj model Škode. 

Ministarstvo gospodarstva ispitalo je slučaj po prijavi Indexa. Zaključili su da nije po zakonu, pa su Gradu Splitu poslali preporuke kako da ubuduće postupaju u ovakvim slučajevima.

Pročitajte više