Balenović: Ravnatelj USKOK-a obmanjuje građane pozivajući ih da prijavljuju kriminal i korupciju

PREDSJEDNICA udruge Zviždač, Vesna Balenović, oštro je napala Dinka Cvitana, ravnatelja Uskoka, rekavši kako obmanjuje građane pozivajući ih da prijavljuju kriminal i korupciju Uskoku.

"Kada Uskoku ili Državnom odvjetništvu ti isti građani predaju kaznenu prijavu u uvjerenju da će kriminal biti kažnjen, kažnjeni bivaju građani. Ispada da su veći kriminalci, oni koji kriminal prijavljuju, nego sami lopovi", kazala je Balenović u priopćenju za medije.

Za primjer je uzela kaznenu prijavu prosvjetne inspektorice Nade Stanović, koja je i sama članica Udruge. Stanović je otkrila slučaj 600 lažnih svjedodžbi u Pučkom otvorenom učilištu u Splitu, za koje su se ispiti polagali tek godinu dana nakon što su izdane. Balenović pak od Cvitana traži da na Nacionalnom vijeću za praćenje borbe protiv korupcije odgovori zašto nije otpočeo progon kriminalaca koji stoje iza takvih svjedodžbi, već je dopustio da se protiv Stanović, koja je otkrila i prijavila taj kriminal, pokrene sudska tužba.

"Dinko Cvitan u svemu zaboravlja da je upravio on ta osoba, koja ima sve ovlasti i instrumente da progoni prijavljene kriminalce i pruži zaštitu „zviždačima“. Na žalost on čini obrnuto i time pokapa pravnu državu", zaključila je Balenović.

B.V.
Foto: Index

Pročitajte više