Balet HNK završava sezonu nastupima u Hrvatskoj, Srbiji, Makedoniji i Sloveniji

Balet Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu završava sezonu 2002./2003. gostovanjima tijekom lipnja i srpnja u Vukovaru, Šibeniku, Zadru, te inozemnim nastupima u Beogradu, Ohridu i Ljubljani.

"Mačak u čizmama" u koreografiji Ljiljane Gvozdenović bit će izveden u Vukovaru 11. lipnja. U glavnim ulogama nastupaju Ivanka Boljkovac, Olja Jovanović-Zurovac, Andrej Barbanov, Ovidiu Muscalu i dr.

S istom izvedbom Balet HNK nastupit će po prvi put na Festivalu djeteta u Šibeniku, 30. lipnja, a orkestrom HNK ravnat će Alan Bjelinski.

Na Glazbenim večerima u sv. Donatu u Zadru na otvorenoj sceni, 4. srpnja, bit će izvedena "Serenada" P.I. Čajkovskog iz Večeri Georgea Balanchinea. U glavnim su ulogama Saule Ashimova, Edina Pličanić, Olja Jovanović-Zurovac, Mircea Polesmic i Tomaž Rode.

U beogradskom Narodnom pozorištu 10. i 11. srpnja gostovat će "Cirkus primitif balet" Staše Zurovca, a ista predstava bit će 13. srpnja izvedena i u okviru Ohridskog ljeta. Na glazbu Jeana Marca Zelwera plešu Suzana Bačić, Olja Jovanović-Zurovac, Elisa Klein, Ersilia Nikpalj, Lovorka Puk-Tomić, Ana Samovojska, Mirna Sporiš-Palada, Andrej Barbanov, Alen Gotal, Ovidiu Muscalu, George Stanciu i Staša Zurovac.

Festival Ljubljana na Križankama na kraju sezone, 17. srpnja, ugošćuje "Romea i Juliju" S.S. Prokofjeva u koreografiji Dinka Bogdanića. U naslovnim ulogama nastupaju Edina Pličanić i Jaš Otrin, a orkestrom Hrvatske radiotelevizije ravnat će Pavle Dešpalj, priopćeno je iz HNK.

Pročitajte više