baletna trupa croatia na međunarodnom festivalu u južnoafričkoj republici

Baletna trupa Croatia od 26. lipnja do 3. srpnja nastupiti će na prestižnom međunarodnom festivalu National Arts Festival u Grahamstownu, u Južnoafričkoj Republici, s odabranim nacionalnim programom. L

Baletna trupa Croatia djeluje već devet godina u sklopu Baleta HNK u Zagrebu, pod pokroviteljstvom svog matičnog teatra, a pod vodstvom prvaka zagrebačkog Baleta Svebora Sečaka.

Promičući baletnu umjetnost baletna trupa Croatia je nastupala diljem Hrvatske, Slovenije, u Mađarskoj, Italiji, BiH, tri puta u Londonu te u Kraljevini Jordan.

Nakon povratka s festivala u Grahamstownu, i privođenja kraju obaveza u matičnom teatru, baletna trupa Croatia kreće na ljetnu turneju s predstavom "Vesela udovica" F. Lehara, otvarajući Krčke ljetne igre, te nastupajući u Puli, na Brijunima, Lošinju i.t.d.

Po završetku obaveza s trupom Croatia, voditelj trupe Svebor Sečak nastupiti će kao gost solist u Baletu di Verona, s kojim surađuje već treću godinu, u naslovnoj ulozi u predstavi Don Quixote u amfiteatru u kolovozu ove godine, izvijestili su večeras u baletnoj trupi Croatia.

(Hina) pp sp

Pročitajte više