Banac zatražio od HSP-a da osudi izgred u Sisku

Predsjednik Liberalne stranke Ivo Banac izjavio je večeras u Dubrovniku kako očekuje od vodstva HSPa da osudi prekjučerašnji izgred kad je trojicu članova LSa, po njihovim tvrdnjama, fizički napala i vrijeđala skupina članova HSPa.

"Očekujem od vodstva HSP-a da pokrene mjere kako bi se počinitelji toga nemilog događaja primjereno kaznili", rekao je Banac na konferenciji za novinare.

Banac je kritizirao i ponašanje HNS-a, HSS-a i SDP-a u Orahovici, gdje njihovi ogranci ne žele koalirati s LS-om, nego sastavljaju tehničku vladu u Gradskom poglavarstvu s HDZ-om. "Mi osuđujemo taj postupak i ako je to najava budućih odnosa u koaliciji, onda na njezinu budućnost gledamo sa skepsom", kazao je Banac.

Ocijenio je kako bez LS-a promjene u Hrvatskoj neće biti uspješne te kako će njegova stranka ponuditi konkretna rješenja u gospodarstvu, pravosuđu i školstvu, ali i novu regionalnu kartu Hrvatske.



(Hina) hš ln

HNA5525 4 UP 00411 Hina Servis vijesti HR-izgredi

SISAČKI LS: TROJICU LS-OVACA FIZIČKI NAPALA GRUPA HSP-OVACA

SISAK, 11. svibnja (Hina) - Sisački gradski ogranak Liberalne stranke priopćio je jutros da je . L

Policija ispituje slučaj, a sisački HSP osuđuje napad na članove LS-a "ako se sve dogodilo kako tvrde".

Tajnik Ogranka LS-a grada Siska Miljenko Žamarija priopćio je jutros Hini da su automobil u kom su bili on i dvojica njegovih stranačkih kolega i prijatelja sinoć u 21,30 presreli petorica mladića iz Žabna, te su ih fizički napali. Žamarija navodi da je pritom on zadobio ozljedu zgloba desne noge i da je oštećen njegov osobni automobil.

Žamarija je istaknuo "da su napadači bili članovi HSP-a, koji su u tu stranku prešli iz HDZ-a prije nedavnih mjesnih izbora na području grada Siska".

"Bilo je od njihove strane rečeno previše političkih uvreda, da bi sve bilo slučajno", dodao je Žamarija.

Žamarija navodi kako su s njim u automobilu bili predsjednik gradskog LS-a Krešo Bočina, koji je stanovnik Žabna, i njihov prijatelj Darko Pavičić.

"Marš nazad, ne možete kroz moju ulicu, rekao nam je jedan od mladića. Jedan je skočio na haubu mojeg automobila i počeo nogom udarati po šajbi, te sam nazvao policiju i prijavio događaj. Izašao sam iz automobila, pokušavajući spriječiti uništavanje, ali su me tada napali i došlo je do tučnjave u kojoj sam zadobio ozljedu na zglobu desne noge", izjavio je Žamarija.

On tvrdi da su napadači vikali: "Metak u čelo" i psovali liberale.

Žamarija je pomoć potražio u Službi Hitne medicinske pomoći u Sisku i medicinska pomoć pružena mu je i u Općoj bolnici.

Žamarija je najavio da će zatražiti očitovanje i Podružnice HSP-a Siska o cijelom događaju.

Član Izvršnog odbora Podružnice HSP-a i HSP-ov gradski vijećnik Ivica Šebalj za Hinu je izjavio "da osuđuje napad na članove LS-a ako se sve dogodilo kao što tvrde Žamarija i Bočina".

"HSP Siska će stajalište o događaju u Žabnu zauzeti i iznijeti kada završi kriminalistička obrada cijelog slučaja i kada se utvrde sve okolnosti tog događaja. Ako su nešto takvo učinili naši članovi, tražit ću da se isključe iz stranke jer HSP ne želi imati ništa s takvim osobama i pojavama", rekao je Šebalj.

Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave Sisačko- moslavačke potvrdio je jutros da je policija obaviještena o sinoćnjem događaju u Žabnu i da su izašli na mjesto događaja. U tijeku je kriminalistička obrada slučaja.

(Hina) hspa ln

Pročitajte više