bandi kučera predstavio izborni program na htv-u

Neovisni kandidat za zastupnika madžarske nacionalne manjine Bandi Kučera predstavio je večeras na HTVu svoj izborni program, istaknuvši kako se protivi cjepkanju madžarske manjine, koje, tvrdi, provode dvije najveće madžarske udruge u Hrvatskoj. L

Kučera je nezadovoljan radom velikih madžarskih udruga jer, kako je kazao, njihovi "brojni fiktivni ogranci ne rade ništa i postoje samo da bi dokazali snagu velikih".

Udrugama zamjera i to što ne dostavljaju proračunski novac namijenjen financiranju programa za promicanje madžarske manjine i poboljšanje životnih uvjeta njezinih pripadnika. "Te se udruge ponašaju kao političke stranke i od vas traže da provodite njihove naume i štitite njihove interese", poručio je Madžarima Kučera.

Obećao je da će se, postane li saborski zastupnik, zauzimati za tzv. pozitivnu diskriminaciju, više proračunskog novca za manjinske udruge i stroži nadzor njegova trošenja, za otvaranje novih škola i njegovanje madžarskog jezika, te za povratak polusatnih emisija na madžarskom jeziku na HRT-u.

Pročitajte više