Bandić: Zakaj se Petrov ljuti? Milanović je dokazano nesposoban, Plenković nedokazano sposoban

Screenshot: RTL

MILAN BANDIĆ prokomentirao je sapunicu oko debate Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića, na koju se javno požalio Božo Petrov - jer on nije pozvan na sučeljavanje. Također je ispričao kakve planove ima za Hrvatsku i Zagreb, pod uvjetom da on postane premijer.

"Ne znam zakaj se gospodin Petrov ljuti. No iskreno ne znam ni zbog čega se imaju sučeljavati Milanović i Plenković, oni su dva dobra pripravnika iz ministarstva vanjskih poslova. Milanović je dokazano nesposoban, a Plenković je nedokazano sposoban, nemaju se oko čega sučeljavati. SDP i HDZ su doveli Hrvatsku na gospodarska koljena. Ona je opustošena, iseljena, treba skinuti rukavice i reći građanima golu istinu. Oni su 21 godinu neuspjelo vladali naizmjence, i sad ponovno obećavaju štogod", rekao je Bandić za RTL Danas.

Najavio je Zagreb kao novu Švicarsku.

"Bitno je da u vladu ulaze ljudi zbog znanja, struka i kompetencija, a ne zbog podobnosti. Kod nas je 21 godinu postojala vlada pripravnika i stranačkih uhljeba. Drugo što je bitno je afirmacija rada. Prestati honorirati nerad i prestati dijeliti nezarađeno. Treća je afirmacija obitelji onako kako to mi već 15 godina radimo u Zagrebu. Za četiri godine ćemo od Hrvatske napraviti Zagreb, a za osam godina od Zagreba Švicarsku. Ono što je najbitnije su pitanje odgovornosti odgovornosti te solidarnosti i zajedništva - to je temelj hrvatskog uspjeha."

Bandić tvrdi da nikome nije ništa obećao.

"Nikome nismo ništa obećali, bit će u grupi stručnih i kompetentnih ljudi, umjesto stranačkih poslušnika. Bit će tu i kolega Kojić, šef financija, Ljubo Jurčić ministar gospodarstva, a Čačić će voditi ono što najbolje zna, komunalnu infrastrukturu i javne radove."

Njegovo rješenje za prijepore oko ustaša i partizana jest bolji život građana, kaže.

"Treba ponuditi ljudima projekte i programe da bolje žive. Ništa ne obećajem, kod mene su bitna djela a ne riječi. Ponavljam, za četiri godine hrvatski građani će živjeti kao u Zagrebu, a za osam kao u Švicarskoj. Ako to žele, neka glasaju za Milana Bandića."

Pročitajte više