BANJA LUKA: UOČI PROSVJEDA POJAČANA NAZOČNOST POLICIJE

U Banjoj Luci je u utorak, uoči masovnih prosvjeda koje pod nazivom ''Ovako više ne može'' organiziraju oporbene stranke sa zahtjevom da se raspišu izvanredni opći izbori u Republici Srpskoj, pojačana nazočnost policije na središnjem trgu i oko svih važnijh objekata. L

Od ranoga jutra zgradu Banskoga dvora (u kojoj je sjedište predsjednika i potpredsjednika Republike Srpske) osigurava 40 policajaca, a od 10 do 16 sati na području šireg centra grada bit Će obustavljen promet.

Prema scenariju okupljanja (koji su zajednički usvojili organizatori ? Savez neovisnih socijaldemokrata, Socijalistička partija RS, Demokratski narodni savez i Demokratski savez umirovljenika) skup će početi u 12,05 sati na središnjem trgu u Banjoj Luci gdje se očekuje dolazak izmedju 30 i 50 tisuća sudionika.

Nakon prigodnih govora, oko 14 sati prosvjednici će se u mirnoj šetnji zaputiti do Banskoga dvora gdje ce ostaviti simboličnu poruku ? glasačku kutiju, a nakon toga šetnju nastaviti do zgrade Vlade RS.

U RS na vlasti je koalicija Srpske demokratske stranke (SDS), Stranke demokratske akcije (SDA) i Partije demokratskog progresa (PDP). Oporba im zamjera korupciju, kriminal te teško gospodarsko i socijalno stanje u entitetu.

(Hina) xspod ydj

Pročitajte više