Bayer preuzeo Roche Consumer Health

U SIJEČNJU Roche Consumer Health postaje dio divizije Consumer Care u okviru Bayer Health Care-a, čime će Bayer postati vodeća tvrtka na području zaštite zdravlja na svijetu.

Bayer je tom transakcijom preuzeo poslovanje tvrtke Roche Consumer Health u cijelome svijetu i stekao pet proizvodnih objekata u Grenzachu (Njemačka), Gaillardu (Francuska), Pilaru (Argentina), Casablanci (Maroko) i Džakarti (Indonezija).

U Sloveniji i Hrvatskoj poslovne se aktivnosti integriraju u postojeće regionalne strukture Bayer Pharme. Nakon udruživanja Bayer se svrstava među tri najveće tvrtke na području zaštite zdravlja.

 “Naša vizija je postati najbolja tvrtka na području zaštite zdravlja potrošača. Svijesni smo da je to ambiciozna, ali u isto vrijeme i realna želja" - izjavio je Gary S. Balkema, predsjednik divizije Consumer Care.

Divizija Consumer Care u okviru Bayer HealthCare-a trenutačno je prisutna u više od 120 država.Ovim je preuzimanjem ona postala vodeća divizija u Europi, njen se i ranije snažan položaj u Latinski Americi još jače učvrstio a povećao se također i opseg poslovanja tvrtke u Sjedinjenim državama Amerike te na teritoriju Azije i Pacifika. Preuzimanje će pružiti više mogućnosti za rast, čime će divizija Consumer Care u okviru Bayer HealthCare-a i dalje prednjačiti u natjecanju za rast tržišta lijekova u slobodnoj prodaji.

Pročitajte više