BBC-jev novinar uzvraća Ministarstvu kulture: Hrvati nisu znali točan odgovor!

"NE ŽELIM odgovarati hrvatskom Ministarstvu kulture", kaže za Index BBC-jev novinar Adam Mynott, čija je reportaža iz Dohe ovog vikenda podigla veliku prašinu. Mynott je, naime, objavio informaciju da članovi hrvatske delegacije nisu znali da je Doha glavni grad Katara, zbog čega se demantijem oglasilo i Ministarstvo kulture.

> Ministarstvo kulture tvrdi da BBC laže: Hrvatska delegacija znala da je Doha glavni grad Katara

> Sramota: Hrvatsko izaslanstvo nije znalo da je Doha glavni grad Katara?!

Biškupićevo ministarstvo u današnjem priopćenju tvrdi kako navodi BBC-jevog novinara, koje su iz Index prenijeli još neki hrvatski portali, nisu točni, a zatražili su reakciju i od tajništva Konvencije o međunarodnoj trgovini ugroženim vrstama divlje flore i faune na kojoj se "incident" dogodio.

Mynott je, podsjećamo, u svojoj reportaži naveo da je prilikom testiranja sustava glasovanja prisutnima postavljeno pitanje "Je li Doha glavni grad Katara" na koje su, prema njegovoj verziji događaja, samo Hrvatska i Kamerun odgovorili negativno. Kina je, pak, bila suzdržana.

"Sve se to događalo onako kako sam napisao, u utorak tijekom jutra", rekao nam je BBC-jev novinar koji nije želio ulaziti u dodatne prepirke s ministarstvom Bože Biškupića. Mynotta smo upitali i posjeduje li kakav video, foto ili audio zapis skupa iz kojeg bi se moglo konačno utvrditi čija je verzija točna. Nažalost, s obzirom da se radilo samo o pokusnom glasanju s ciljem utvrđivanja ispravnosti opreme, nitko ga, prema Mynottovoj priči, nije snimao.

Pročitajte više