Bebić: Nikada se nismo miješali u kalendar sudstva pa se oni ne bi trebali miješati u naš!

"PRESUDA Branimiru Glavašu koja je donesena devet dana prije lokalnih izbora svakako će imati utjecaj na izbore. Ne znam koji su bili porivi da se presudi Glavašu baš u tom trenutku, ali siguran sam u utjecaj presude na rezultat izbora", rekao je predsjednik Sabora Luka Bebić pred novinarima neposredno nakon sjednice saborskog Predsjedništva.

Bebić na braniku Sanadera

Zanimljivo je kako je premijer Ivo Sanader pretrpio snažne kritike iz redova sudbene vlasti kada je rekao da "se sudbena vlast izravno uključila u izvršnu vlast i u izbornu kampanju". No, Bebić se nakon obrane Sanadera pokušao izvući riječima kako govori kao saborski zastupnik, a ne predsjednik Sabora.

"To je moje mišljenje i nitko se ne treba ljutiti zbog takvog stava", rekao je Bebić u Saboru dodajući kako zapravo na kraju i nije baš siguran je li Sanader pogriješio kada je komentirao sudstvo u slučaju Glavaš.

"Ne znam sad je li to pogrešno ili nije pogrešno, ali se ne trebamo praviti da ta odluka nema utjecaja na izborni proces. Ne bi bilo nikakvih pravnih posljedica, ni većih ni manjih, da je presuda donesena 15 dana prije ili kasnije", rekao je nemušto Bebić zaključujući kako su njegovi i Sanaderovi komentari odraz opće situacije i ne treba nitko biti ljutit.

..mi se u njih ne diramo, a niti bi oni trebali u nas...

"Nikada se nismo miješali u kalendar sudske vlasti, ali ne treba se ni ona miješati u naš i govoriti da bi netko bio zaštićen ili nezaštićen da nije bilo Sabora. Sabor radi po Ustavu i zakonu i neka ti koji to osporavaju iznesu za to dokaze" rekao je Bebić na kraju.

M.M.
Foto: Davor Pongračić (Cropix)

Pročitajte više