Beč: Susret predstavnika hrvatskih udruga u Austriji

DOGOVOR o promicanju suradnje među hrvatskih udrugama u Austriji, posebice unapređenja dopunske nastave na materinskom jeziku, bila je glavna tema radnog susreta predstavnika Ministarstva vanjskih poslova RH, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa s predstavnicima hrvatskih udruga u Austriji u hrvatskom veleposlanstvu u subotu u Beču.

Svi sudionici u raspravi zauzeli su se za unapređenje prijeko potrebne međusobne suradnje, istaknuvši da su ovakvi susreti potrebni i korisni za razmjenu mišljenja i dogovor o budućem radu u kojem bi trebalo biti više koordinacije kako bi se zajednički nastupalo prema austrijskim lokalnim, pokrajinskim i saveznim prosvjetnim vlastima.

Pomoćnik ministra vanjskih poslova za manjine, iseljeništvo i useljeništvo dr. Slavko Leban obećao je potporu hrvatskim udrugama naglasivši važnost jačanja kontakata među udrugama i domovine kao i odgovorajućih austrijskih ustanova.

Taj radni susret održan je u organizaciji veleposlanstva RH u Austriji, a u njegovu radu sudjelovali su i načelnica u Upravi za međunarodno prosvjetnu suradnju u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa Sanja Suto, kao i ministar savjetnik u Uprave za hrvatske manjine, iseljeništvo i useljeništvo Ministarstva vanjskih poslova RH Bojan Kolesar.



Pročitajte više