BEČ: ZAVRŠAVA TURISTIČKI SAJAM GDJE JE HRVATSKA BILA ZEMLJA PARTNER

Međunarodni turistički sajam ´Odmori 2003´. na kojem je Hrvatska bila zemlja partner završava u nedjelju u Beču).

Hrvatska se ove godine na bečkom turističkom sajmu predstavila na posebno, po svjetskim standardima i dizajnu, uređenom štandu od stotinu četvornih metara koji je proteklih dana bio izuzetno posjećen.

Posjetitelji i zainteresirani za odmor u Hrvatskoj najviše su se zanimali za cijene putovanja i odmora, a poslovni partneri i novinari o novinama u hrvatskoj turističkoj ponudi, procesu privatizacije turističkih objekata, izgradnji infrastrukture i prometnim vezama, rekao je direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Beču Željko Tončinić.

Hrvatska će biti domaćin godišnjoj skupštini Udruženja austrijskih putničkih agencija i organizatora putovanja koje će se održati krajem listopada u Dubrovniku.

U austrijskim sredstvima priopćavanja naglašava se da je Hrvatska omiljena destinacija Austrijanaca.

´Hrvatska važi kao najsigurnija država u Sredozemlju´, piše austrijski dnevni list ´Kurier´, dodajući da Hrvatska također u očuvanju okoliša igra vodeću ulogu.

Prema provedenom istraživanju ´Environment Sustainability Indeks 2002´ Univerziteta Yale i Kolumbija Hrvatska po naporima prema očuvanju okoliša zauzima 12. mjesto, ispred Španjolske koja je na 40. mjestu, Grčke na 60. i Italije koja je na 84. mjestu.

Dobitnica u turizmu predstojećeg ljeta bit će Hrvatska, piše ´Die Presse´ i dodaje da usprkos rastućim cijenama na hrvatskoj obali (u 2002. su cijene narasle do 35 posto u odnosu na godinu ranije) Hrvatska će biti omiljeno turističko odredište.

Pročitajte više