Beljak se opet javio o suradnji Mosta i SDP-a: To je bio razgovorčić u hodniku

Foto: FAH

ČELNIK HSS-a Krešo Beljak, kako je objavio Večernji list, kazao je da je po uzoru na Mačekovo okupljanje cjelokupne opozicije na izborima 1938., od krajnje ljevice do krajnje desnice protiv vladajućih, prije mjesec dana u dogovoru s čelnikom SDP-a Bernardićem ispitivao mogućnost okupljanja svih ideološki raznorodnih stranaka kojima je zajednički nazivnik da su protiv HDZ-a, uključujući i Most.

"Predložio sam to i Nikoli Grmoji i Boži Petrovu, ali to je s podsmjehom odbačeno, što je jasno jer je riječ o neostvarenim HDZ-ovcima", zaključio je Beljak.

Na to je odgovorio Davor Bernardić, koji je napisao da je to laž.

I Mostov Nikola Grmoja kazao je da Beljak laže.

Na kraju se javio i sam Beljak.

"Koalicija RESTART nikad nije vodila pregovore s MOST-om, niti sam izjavio da sam im, po prethodnom dogovoru s predsjednikom SDP-a, nudio suradnju.

Razne konstrukcije na tu temu neću dalje komentirati, jer se očito radi o skretanju pozornosti s mnogo većih problema koje Hrvatska ima", napisao je Beljak na Twitteru.

Opet se javio

Beljak se poslijepodne opet javio, ovaj put je cijelu situaciju komentirao za N1.

"Malo su pretenciozno neke stvari otišle daleko. Netko bi htio da postoje problemi i netko je banalnu stvar pretvorio u hajku. Drago mi je da su vaše kolege iz Večernjeg lista objavili snimku jer tko god posluša vidjet će da tu nema ničega spornog", rekao je Krešo Beljak. 

Na pitanje je li i s kim razgovarao, kaže: "To je bio kratak razgovor od nekoliko minuta na hodniku, ne vidim kakva bi to bila afera i problem, ali jasno mi je, HDZ i njihovi poltroni će napraviti sve da pokušaju razbiti ovu koaliciju. Mi ćemo izaći na izbore i, bez obzira na podmetanja, vjerujem na izborima pobijediti."

Na ponovljeno pitanje s kim je iz Mosta razgovarao, kaže da ne želi o tome jer je to bio kuloarski razgovor na hodniku i nije bilo govora ni o kakvim pregovorima i suradnji.

"To je bila nabačena ideja koja nije naišla na reakciju s druge strane jer su kolege iz Mosta neostvareni HDZ-ovci. Razgovor je bio da zašto sve snage protiv HDZ-a se ne okupe i to nije ništa neviđeno u našoj povijesti i to je legitimno razmišljanje i ništa više od razmišljanja", rekao je i dodao da je ideja bila njegova, ali nije htio odgovoriti s kim je iz Mosta razgovarao.

Pročitajte više