Beograd: Pojavio se očevidac ubojstva novinara Slavka Ćuruvije

DOSAD nepoznati očevidac ubojstva novinara Slavka Ćuruvije obavio je "precizno prepoznavanje" osumnjičenih osoba, kao neposrednih izvršitelja ubojstva, priopćilo je u utorak Specijalno tužiteljstvo za organizirani kriminal i Uprava za borbu protiv organiziranog kriminala (UBPOK) MUP-a Srbije.

Novinar Slavko Ćuruvija, vlasnik "Dnevnog telegrafa" i tjednika "Evropljanin", ubijen je u vrijeme NATO-intervencije protiv tadašnje SR Jugoslavije, 11. travnja 1999. godine u Beogradu.

"U pretkaznenoj fazi u predmetu političkog ubojstva Ćuruvije došlo je do značajnog napretka u rasvjetljavanju ovog kaznenog djela i otkrivanja izvršitelja", navodi se u priopćenju, te dodaje da se 5. prosinca ove godine pojavio očevidac ubojstva, za kojega se ranije nije znalo.

"S obzirom da je riječ o organiziranom političkom ubojstvu, operativni rad na slučaju se nastavlja u smjeru formalnog dokazivanja nalogodavca, organizatora i drugih sudionika", kaže se u priopćenju te dodaje da se "radi daljnjeg efikasnog rada ne mogu priopćiti identiteti dosad osumnjičenih osoba".

Pročitajte više