Beograđanin zbog kašnjenja na posao prijavio lažnu bombu

UHIĆEN je 29-godišnji muškarac u Beogradu zbog osnovane sumnje da je lažno prijavio bombu postavljenu u beogradskoj hitnoj pomoći, a sve zbog kašnjenja na posao. Davor Z. radi u privatnom poduzeću i "kako ima strogog šefa koji ne tolerira kašnjenje" morao je "učiniti nešto kako bi opravdao svoj nedolazak na vrijeme", objasnio je.

Kupio karticu za mobitel samo za taj poziv

Tako je na putu prema poslu javio šefu kako kasni jer je naletio na veliku gužvu zbog evakuacije koja je posljedica postavljanja bombe u bolnici. Pozvao je službu 92 s mobilnog telefona s kartice koju je kupio samo za tu svrhu. I zaprijetio im kako je postavljena bomba na hitnoj pomoći, prenosi Press.

Uhićeni je izjavio kako nije bio svjestan što će uzrokovati njegov poziv. Nakon poziva u bolnicu policija je evakuirala zgradu hitne pomoći. Ovakva dojava je izuzetno opasna po život za ljude koji su na aparatima i čija evakuacija je izuzetno komplicirana. Ove godine beogradskoj policiji lažno je dojavljeno 117 podmetnutih bombi. Budući da su ovakve dojave postale vrlo česte, beogradska policija pojačala je mjere sigurnosti. Protiv Davora Z. bit će podignuta kaznena prijava zbog sumnje da je izazvao opću opasnost i paniku.

Pročitajte više