Berlusconijev suradnik kažnjen sa 9 godina zatvora

SUD U Palermu kaznio je u subotu senatora Marcella DellUtrija na devet godina zatvora zbog sudjelovanja u mafijaškom udruživanju.

Nakon 13 dana vijećanja, sudsko se vijeće povuklo 29. studenoga a danas je predsjednik sudskog vijeća Leonardo Guarnotta, u dvorani - bunkeru zatvora Pagliarelli u Palermu pročitao presudu. Tužitelji su za senatora pokreta Naprijed Italijo, DellUtrija tražili jedanaest godina zatvora. Sud u Palermu je DellUtriju zabranio i djelovanje u državnim uredima.

Tužitelji Antonio Ingroia i Domenico Gozzo su kazali kako presuda znači da je sud ocijenio valjanim dokazni materijal i odbacuje sve uvrede koje su u proteklih sedam godina procesa bile upućene tužiteljstvu.

DellUtri, koji je sinoć bio na večeri s talijanskim premijerom Silviom Berlusconijem i ostalim senatorima pokreta Naprijed Italijo, nije bio u dvorani dok se čitala presuda.

DellUtrijev branitelj Enzo Trantino je rekao kako je najavio žalbu. DellUtri je stari prijatelj Silvija Berlusconija i jedan je od osnivača pokreta Naprijed Italijo.

Pročitajte više