Bernardić: Laž je da sam pušio marihuanu u Forumu mladih SDP-a

"PROBAO sam marihuanu samo jednom", kazao je novoizabrani čelnik zagrebačkog SDP-a Aleksandru Stankoviću u emisiji Nedjeljom u dva. Bernardić tvrdi da mu je pušenje marihuane bilo loše iskustvo, a na pitanje je li istina da je pušio travu u prostorijama Foruma mladih SDP-a, Bernardić odgovara - to je laž. "Ja to nikad nisam čuo", kazao je Stankoviću. "Droga je zlo i na nju gledam kao na nešto što uništava vrijednosti. Činjenica je da se protiv droge treba boriti", ustvrdio je na pitanje o legalizaciji lakih droga.

Bernardić bez konkretnih odgovora

Bernardić je nabacivanjem političkih floskula (a ni to mu nije baš išlo) ponovno danas izbjegao odgovoriti na sva ključna pitanja koja su mu postavljena. Tako ne zna hoće li se kandidirati za gradonačelnika Zagreba jer će SDP o tome donijeti odluku, ne zna koji su kapitalni projekti u planu za hrvatsku metropolu dodajući kako će o tome raspravljati u stranci i pravodobno izvijestiti javnost i nije dao konkretan odgovor kako bi proveo racionalizaciju troškova u Holdingu. Umjesto toga dobili smo vrlo općenit odgovor: "Holding treba smanjiti materijalne troškove i racionalnije koristiti imovinu".

Izbjegao je odgovoriti i misli li da je aktualni gradonačelnik Milan Bandić korumpiran nabacujući se klasičnom krilaticom "neka instituacije rade svoj posao". "Bandić je imao utjecaj na mene, no nije me ničim zadužio", ustvrdio je Bernardić uz kojeg se često vezivala sintagma Bandićevog čovjeka. Dodao je da je referendum o smjeni gradonačelnika jedna od mogućnosti ukoliko se Bandić kao aktualni gradonačelnik pokaže nespreman za suradnju.

"Nisam zaposlio djevojku u Holdingu i nisam polagao drugima ispite"

Bernardić je ponovno odbacio navode da je djevojku preko veze zaposlio u odjelu javne nabave u Zagrebačkom holdingu. Odbacio je i da je za druge polagao ispite na Prometnom fakultetu: "Samo sam davao instrukcije srednjoškolcima i studentima jer sam morao uzdržavati obitelj". I tako, slijedom stvari, još jednom smo poslušali i priču o njegovu teškom životu, a već u drugom trenutku o potrošenih 17.000 kuna na 200 uzvanika na proslavi za njegov 30. rođendan.

"Nisam slavio dva rođendana prije toga. U dvije i pol godine od saborske plaće se može uštedjeti 17.000 kuna za proslavu rođendana", objasnio je Bernardić koji, kako kaže, ima 30.000 kuna ušteđevine, 100 dionica jedne firme i automobil Ford Focus. Istovremeno, dodao je, živi u bratovom stanu te uskoro planira kupiti vlastiti.

Pročitajte više