BIH: NA GENERALSKE POLOŽAJE PROMAKNUTA DVA HRVATSKA ČASNIKA

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine promaknulo je u srijedu na generalske položaje u Vojsci BiH dvojicu hrvatskih časnika, brigadira Ivicu Džoića i Slavka Puljića, nakon što je promaknuće odobrio zapovjednik Stabilizacijskih snaga Virgil Packett.

"Zapovjednik SFOR-a (Packett) ne pita ni Sulejmana Tihića niti bilo koga drugoga u ovoj državi za koga će dati suglasnost ili neće, te samostalno, u skladu sa svojim pravilima, donosi odluke", rekao je predsjedavajući BiH Predsjedništva Sulejman Tihić odgovarajući na upit zašto se Predsjedništvo suglasilo s imenovanjem dvojice časnika koji su iskazali neposluh vlastima Federacije BiH.

Brigadir Vlado Džoić imenovan je zapovjednikom Operativnog zapovjedništva BiH a Slavko Puljić zamjenikom načelnika Zajedničkog stožera BiH.

Tihić je odbacio osobnu odgovornost za njihovo predlaganje, sugerirajući kako je to prijedlog njegova hrvatskog kolege u Predsjedništvu Dragana Čovića.

SFOR je najprije odbio odobriti promaknuće Džoića i Puljića na zapovjedne dužnosti u Vojsci BiH. Nakon dodatnih provjera zaključeno je da ovi profesionalni vojnici nisu prekršili zakone pa je zato odobreno imenovanje, pojašnjeno je iz SFOR-a.

(Hina) xzk ymaš

Pročitajte više