BiH: Više tisuća Hrvata na misi u Bobovcu kod Vareša

Više tisuća Hrvata katolika molilo je u subotu na starom srednjovjekovnom kraljevskome gradu Bobovcu kod Vareša za domovinu Bosnu i Hercegovinu na misi koju je predvodio Vrbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić.

Misa je upriličena u povodu godišnjice smrti posljednje bosanske kraljice Katarine Kotromanić Kosače koja je prognana od Otomanske vlasti umrla 25. listopada 1478. u Rimu.

Kardinal Puljić na misi je pozvao Hrvate katolike da ostanu jedinstveni ali i vjerni Bosni i Hercegovini.

"Iz ljubavi prema našoj grudi znamo cijeniti krv i znoj naših predaka, jer mi ovdje nismo od jučer. Ako nema unutarnjeg jedinstva i ljubavi, ne ostvarujemo Evanđelje. Iz ljubavi prema našim korijenima želimo graditi suživot, toleranciju i zajedništvo u ovoj zemlji", rekao je Puljić u propovijedi.

Vjerničkom hodočašću na Bobovac pridružili su se i vjernici katolici djelatnici Ministarstva obrane Federacije BiH i hrvatske sastavnice Vojske Federacije BiH, MUP-a Federacije i iz svih županija s područja Vrhbosanske nadbiskupije.

Molitvenom danu na Bobovcu nazočio je i veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Josip Vrbošić te član Predsjedništva BiH Dragan Čović.

(Hina) xzkre ysd

Pročitajte više