Biščević u nastupni posjet primio novog voditelja misije OESS-a

Državni tajnik za politička pitanja u hrvatskom ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Hido Biščević primio je u srijedu u nastupni posjet novog voditelja misije Organizacije za europsku sigurnost i suradnju u Hrvatskoj Jorgea Fuentesa ManzonisVilallongu, priopćeno je iz MVPEI. L

Veleposlanik Vilallonga, koji je na novu dužnost stupio u utorak, španjolski je diplomat s višegodišnjim iskustvom u međunarodnim odnosima, a posebice u pitanjima europskih integracija.

Biščević i Vilallonga su tijekom susreta, prema priopćenju, izrazili predanost daljnjem jačanju bliskih partnerskih odnosa Vlade RH i Misije OESS-a u rješavanju pitanja iz mandata misije, a španjolski je diplomat ponovio potporu Misije naporima Hrvatske u približavanju Europskoj uniji, kaže se u priopćenju.

Novi voditelj misije OESS-a tijekom prvih tjedana boravka u Hrvatskoj predstavit će se hrvatskom predsjedniku Stjepanu Mesiću, premijeru Ivi Sanaderu, predsjedniku Sabora Vladimiru Šeksu te ministrici vanjskih poslova i europskih integracija Kolindi Grabar Kitarović.

(Hina) xdam/pp ydgk

Pročitajte više