Bivša HDZ-ova doministrica Vinka Cetinski ostaje u pritvoru još najmanje 48 sati

VINKA CETINSKI, Romina Hrvatin i Marin Sorga ostaju u pritvoru još najmanje 48 sati zbog opasnosti na utjecaja na svjedoke, odredio je večeras  istražni sudac Županijskog suda u Puli nešto prije 21 sat.  Podsjetimo, policija je jučer zbog malverzacija prilikom kupnje i prodaje nekretnina na štetu trgovačkog društva iz Pule uhitila pet osoba. Uz spomenuti trojac koji i dalje ostaje u pritvoru uhićeni su pa pušteni Željko Bilić i Gordan Dobrović.

Razgovor Vinke Cetinski kod istražnog suca trajao je pet sati.

Kako doznaje ipress.hr od odvjetnika Ljubiše Drageljevića, Cetinski je iznijela obranu i opovrgnula sve za što je se tereti izjavivši da nije bila jedina odgovorna osoba u poduzeću te da je u svim odlukama sudjelovao i Danko Končar.

Suprug Cetinski: Nemamo se čega bojati

"Nemamo se čega bojati ni sramiti. Neka odvjetništvo odradi svoj posao do kraja bez pritisaka", izjavio je Mirko Cetinski za Media servis dan nakon uhićenja njegove supruge Vinke Cetinski.

Svi jučer uhićeni danas su privedeni istražnom sucu, a neki su nakon saslušanja i pušteni. Željko Bilić i Gordan Dobrović su pušteni, Romina Hrvatin i Marin Sorgo zadržani su u pritvoru, javlja Ipress.hr Cetinski je privedena nešto prije 14 sati.

Oštetili trgovačko društvo za oko 30 milijuna kuna

Ona je zajedno s još četiri osobe sinoć privedena i tijekom jutra nalazila se na ispitivanju. PU istarska na svojim je internetskim stranicama objavila da je provedeno kriminalističko istraživanje nad pet osoba s područja Rovinja rođenih 1984., 1976., 1972., 1960. i 1947. godine zbog sumnje u malverzacije prilikom kupnje i prodaje nekretnina na štetu trgovačkog društva iz Pule.

"Uhićene osobe se sumnjiči da su, u ime oštećenog društva, kupovali poslovne udjele u trgovačkim društvima koja su ranije osnovali i to po cijenama znatno višim od stvarne vrijednosti tih poslovnih udjela, te da su, također u ime oštećenog društva, prilikom posredovanja u kupoprodaji nekretnina, u ugovorima o kupoprodaji prikazivali više cijene od stvarno isplaćenih, dok su razliku između prikazane i stvarno isplaćene cijene zadržavali za sebe.", priopćila je policija koja dodaje kako je šteta oko 30 milijuna kuna.

Pretpostavlja se da je Cetinski uhićena zbog prijave Danka Končara, tzv. "kralja kroma", koji je protiv nje u listopadu prošle godine podnio prijavu zbog prevare i zlouporabe ovlasti. Končar tvrdi da ga je Cetinski oštetila za oko 16,5 milijuna eura.

Pročitajte više