Bivša žena vođe ISIS-a: Mogla sam živjeti kao princeza, ali želim na Zapad gdje ću biti slobodna

Foto: YouTube

BIVŠA supruga vođe ISIS-a Abu Bakra al- Bagdadija opisala je kako je živjeti s najtraženijim teroristom na svijetu, piše Daily Mail. No, prije nego je postao vođa najveće terorističke skupine na svijetu, on je bio normalan obiteljski čovjek koji je pazio na djecu, ali nikada nije puno govorio.

Saja al-Dulaimi ispričala je kako je upoznala i oženila čovjeka za kojeg je mislila da je obični profesor na fakultet, da bi sedam godina kasnije upoznala njegovo pravo lice.

Bivša Baghdadijeva supruga kaže da ga nije voljela te da je njihov brak bio nesretan. Za njega kaže da je imao čudnu osobnost zbog čega nikada nije voljela s njim diskutirati.

"Imao je čudnu osobnost. Ni o čemu nije razgovarao niti je vodio normalne konverzacije. Samo je naređivao, ništa više", priča Saja koja je Baghdadija upoznala nakon smrti supruga koji je poginuo u Iraku u ratu protiv SAD-a. Njen ujak preporučio je Baghdadija njenom ocu predstavivši ga kao potencijalnog novog supruga za udovicu.

Al- Dulaimi se onda s djecom preselila kod Baghdadija i njegove prve supruge pa su živjeli svi skupa. Sjeća se da je Baghdadi znao danima otići negdje, ali nije nikad posumnjala da bi mogao biti članom neke terorističke organizacije.

"Bio je normalan obiteljski čovjek. Kako je mogao postati vođa najopasnije terorističke skupine ostaje misterija", kaže.

Njena djeca su ga gledala kao idola, ali ona je nakon samo par mjeseci odlučila pobjeći, iako je bila trudna. S njim je posljednji put pričala 2009. godine kad joj je rekao da se vrati, ali je ona to odbila.

Za aktivnosti bivšeg supruga saznala je tek kad je u prosincu 2014. godine uhićena u Libanonu jer je ilegalno prešla granicu. Ona i njen novi suprug koristili su lažne isprave. Iz zatvora je puštena krajem prošle godine kao dio razmjene libanonskih vlasti i džihadističke al Nusre. Intervjuirana je pred nekoliko dana, na tajnoj lokaciji na libanonsko sirijskoj granici.

Rekla je da bi voljela otići negdje na zapad i da je se ne bi trebalo kriviti za grijehe njenog bivšeg muža. "Mogla sam živjeti kao princeza, ali ne želim novac, želim biti slobodna", rekla je.
 

Pročitajte više