Bivšeg pomoćnika ministra Zlatka Gledeca USKOK optužio za zloporabu položaja

USKOK je podignuo optužnicu protiv Zlatka Gledeca, nekadašnjeg pomoćnika ministra unutarnjih poslova, a trenutno direktora Mungosa, zbog zloporabe položaja. Gledeca se tereti da je 16. travnja 2004. u Zagrebu, kao pomoćnik ministra, omogućio Jurici Šoiću da ostvari prava na mirovinu iako na to nije imao pravo, javlja Večernji list.

Šoić je 15 ožujka 2004. dobio rješenje MUP-a koje je potpisao tadašnji ministar policije Marijan Mlinarić i u kojemu se navodi da mu rad u policiji zbog "obavljanja nedopuštene djelatnosti prestaje 9. lipnja 2003". Nakon toga je Šoić pisao razne predstavke te je tražio povratak u službu  prijeteći da će štrajkati glađu na Markovu trgu.

Nakon toga je Gledec donio rješenje kojim se Šoić prima u službu, i to u Policijsku postaju Samobor kao vođa sektora. Pred istražnim sucem je Gledec tvrdio da je povratak Šoića u MUP i njegovo zapošljavanja na jedan dan kako bi stekao uvjete za mirovinu manja šteta za MUP, jer bi u slučaju odluke Upravnog suda da Šoića moraju vratiti na posao, morali isplatiti sve plaće i doprinose za razdoblje u kojemu nije radio.

D.M.
Foto: B.S.

Pročitajte više