Bivšem makedonskom ministru Boškovskom produljen pritvor za daljnja 72 sata

BIVŠEM makedonskom ministru unutarnjih poslova Ljubi Boškovskom, osumnjičenom da je 2002. naredio ubojstvo sedmorice ekonomski imigranata, produljen je pritvor za još 72 sata, doznaje se na Županijskom sudu u Puli.

Predsjednik suda Aldo Radolović kazao je da zadržavanje određeno od strane redarstvenih vlasti ističe večeras u 19 sati, a da je istražni sudac Ivica Stanić donio odluku o produljenju zadržavanja Boškovskog za daljnja 72 sata.

On je potvrdio da je sud danas zaprimio istražni zahtjev Županijskog državnog odvjetništva u Puli s prijedlogom za određivanje pritvora.

Odluku o istražnom zahtjevu, koji je podnijet za sedam kaznenih djela teškog ubojstva, te prijedlogu za pritvor istražni će sudac donijeti sutra nakon što ispita Boškovskog.

Bivši makedonski ministar, koji ima i hrvatsko državljanstvo, uhićen je u utorak u Balama nedaleko Rovinja nakon što je hrvatsko pravosuđe od makedonskih vlasti preuzelo kazneni postupak.

Uhićen je na zahtjev Županijskog državnog odvjetništva u Puli zbog sumnje da je počinio kazneno djelo teškog ubojstva, odnosno da je kao ministar unutarnjih poslova Makedonije 2002. zapovijedio ubojstvo sedmorice ilegalnih imigranata iz Pakistana i Indije za koje on tvrdi da su bili teroristi.

Pročitajte više