Bivši glavni državni odvjetnik Ortynski završio na Zavodu za zapošljavanje

BIVŠI glavni državni odvjetnik Radovan Ortynski nalazi se na Zavodu za zapošljavanje, jer nije mogao niti želio platiti pet tisuća eura za učlanjenje u Odvjetničku komoru.

Ortynski se pokušao obračunati sa zločinačkom organizacijom, a nakon što to nije uspio, podnio je ostavku koju Sabor nije prihvatio, već ga je razriješio dužnosti. Ortynski se nakon toga obratio hrvatskim pravosudnim tijelia, a za je izjavio kako je “sve postupke koje je vodio u Hrvatskoj – izgubio”.

“Upravni i Ustavni sud odbili su moje zahtjeve. Nakon toga podnio sam tužbu u Strasbourgu, Međunarodnom sudu za ljudska prava, gdje očekujem pravedno rješenje. Nakon smjene, nisam imao pravo ni na 900 kuna ni na bilo kakvu naknadu, premda su mnogi o meni pričali gluposti...” - rekao je ogorčeni Ortynski.

Kako piše Feral, poznavatelji prilika u pravosuđu tvrde kako je Ortynski tako završio jer nije pripadao niti jednoj stranci niti jednom klanu hrvatskih političkih uglednika, a vjerojatno je imao i dobre namjere, jer samo takvi u Hrvatskoj ne uspiju.

Pročitajte više