Bivši HDZ-ovci na sudu rekli da nisu krivi: "Goršić me udario u glavu, a ostali su me cipelarili"

MLADIM i nasilnim karlovačkim HDZ-ovcima, koji su prije dva mjeseca u kafiću "Astralis" iz čiste obijesti premlatiti 18- godišnjeg Marka Jovkovića, u podne je počelo suđenje na karlovačkom Općinskom sudu.

Danijel Trupković, Željko Goršić i Vladimir Vogrinc, osim što su Jovkovića iscipelarili i slomili mu nos, navukli su na sebe bijes stranačkog vrha, jer su HDZ-ovu mladež javnosti predstavili kao divlju, agresivnu i pijanu. Neko su vrijeme proveli u pritvoru, a iz stranke su po brzom postupku izbačeni baš na dan kad je premijerka Kosor došla u karlovačku bolnicu posjetiti pretučenog Jovkovića.

Za razliku od nasilnog HDZ-ovog podmlatka, konkurencija iz SDP- a sablažnjava verbalnom agresijom. Nedavno se tako "proslavila" mlada trogirska SDP-ovka Helena Novak kad je na svom Facebook profilu objavila da su "nacisti iz EU dali šiptarima novu mafijašku državu". Slično kao i HDZ, socijaldemokrati su joj po brzom postupku oduzeli stranačku iskaznicu, ali za razliku od karlovačkih kolega vjerojatno neće na sud zbog verbalnog delikta.

Bivši HDZ-ovci na sudu rekli da nisu krivi: "Goršić me udario u glavu, a ostali su me cipelarili"

Među šest svjedoka na sudu danas je bio i pretučeni Marko Jovković. On je rekao kako ga je Goršić udario šakom u glavu, a kada je pao on i ostali su ga nastavili cipelariti. Iskaz je dala i Jovkovićeva djevojka koja je potvrdila kako je jedno vrijeme bila zatočena u posebnoj prostoriji kafića u kojemu se sukob dogodio.

Sva trojica napadača, Goršić, Trupković i Vogrinc izjavili su pred sudom da nisu krivi, javlja KAportal.

Pročitajte više