Bivši mafijaš i prvi srpski zaštićeni svjedok Čume kupio fakultet!

BIVŠI srpski mafijaš Ljubiša Buha zvani Čume, poznat i kao prvi zaštićeni svjedok u povijesti srpskog pravosuđa kupio je, kako tvrdi, privatni Fakultet za poslovnu informatiku i menadžment! Buha je javnosti poznat kao zaštićeni svjedok u istrazi ubojstva premijera Zorana Đinđića, koji se na suradnju s policijom odlučio nakon što su ga njegovi bivši suradnici Milorad Ulemek-Legija i Dušan Spasojević dva puta pokušali ubiti. Na Buhu je atentat pokušan i u Hrvatskoj, dok je boravio u Sinju.

Čovjek kojeg su dok je bio vođa "surčinskog klana" nazivali "prvim kriminalcem Beograda" odjednom je pokazao iznenađujuć interes za obrazovanja pa je za Blic izjavio kako je još jučer sklopio ugovor o kupoprodaji fakulteta u sklopu privatnog sveučilišta "Singidunum". Čeka još samo registraciju. No, rektor tog sveučilišta Milovan Stanišić kaže kako je Buha laže.

"To je najgnusnija laž kako bi se narušio ugled sveučilišta. Profesor Slobodan Unković i ja smo vlasnici i nikad ne bismo prodali sveučilište, niti ijedan njegov fakultet, pogotovo ne takvim slučajevima", tvrdi rektor. No, Buha kaže kako je 70 posto udjela u vlasništvu Fakulteta za poslovnu informatiku i menadžment kupio od profesora Milana Stamatovića.

Rektor Stanišić i to demantira. "Stamatović nikad nije bio vlasnik ili suvlasnik sveučilišta. Ništa od toga nije točno. Stamatović je bio suosnivač tog fakulteta, on je isplaćen 2003. godine, a taj fakultet od tada niti ne postoji", kaže Stanišić. No, prozvani profesor kaže kako mu je vlasnički udio, kojeg mu je upravo rektor Stanišić, kako kaže, ukrao, vraćen prije dva mjeseca, a on ga je sada prodao Buhi.

"Gospodin Ljubiša Buha je profesor života i kao takav red je da ima jedno sveučilište. Ne znam je li već potpisan nekakav ugovor, ali ono što znam jest da je izvjesno da će Ljubiša Buha biti većinski vlasnik fakulteta i sveučilišta! Ne znam što vas to čudi. Pa za tako nešto nema nikakvih zakonskih prepreka", kaže za Press Čumetov odvjetnik Stevan Protić.

Pročitajte više