Bivši vlasnik Ludnice prebio mladića: "Tko te učio vozit, znaš li ti tko sam ja?"

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

POLICIJA je jučer objavila da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjakom zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela teške tjelesne ozljede i prijetnje na štetu 21-godišnjaka. Kako je objavila zagrebačka policija, 61-godišnjak je 17. lipnja 2023. godine oko 15:45 upravljao osobnim automobilom marke Audi zagrebačkih registarskih oznaka te se kretao unutarnjom prometnom trakom kružnog toka na Jankomiru.

"U jednom je trenutku, dok se vanjskom prometnom trakom kružnog toka kretalo vozilo VW Golf zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao oštećeni 21-godišnjak, namjeravao izaći iz kružnog toka, međutim, u namjeri mu je zasmetalo vozilo kojim je upravljao oštećeni, koji je tada naglo zaustavio vozilo kojim je upravljao s obzirom na to da je osumnjičeni zamalo naletio na njegovo vozilo.

Napao i pretukao 21-godišnjaka

Osumnjičeni 61-godišnjak tada je također zaustavio vozilo, iz kojeg je prvo gestikulirao prema oštećenome, a potom je izašao i došao do vozila 21-godišnjaka, kojeg je verbalno, a potom i fizički napao, da bi mu u konačnici izrekao i prijetnje te napustio mjesto događaja.

Ozlijeđenom 21-godišnjaku je liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Sveti Duh, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen. U međuvremenu je policija privela 61-godišnjeg napadača. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su 61-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće podneseno nadležnom državnom odvjetništvu", objavila je policija.

Napadač je bivši vlasnik Ludnice

61-godišnjak koji je pretukao mladića je, kako je potvrđeno Indexu, bivši vlasnik zagrebačkog narodnjačkog kluba Ludnica Goran Obradović Pišta.

"Tko te učio vozit, znaš li ti tko sam ja, j...m ti mater. Samo se usudi zvati policiju, mamu ti j...m", derao se Pišta, navodi Jutarnji, tijekom napada. Jutarnji navodi i da je Obradović nakon uhićenja priznao napad i rekao da mu je žao zbog svega i da ima "kratak fitilj".

Ima poduži dosje

Obradović je policiji otprije poznat. O njemu se dulje pisalo kao pripadniku zagrebačkog krim-miljea, a u fokus javnosti došao je kao vlasnik narodnjačkog kluba Ludnica. Zbog pucnjave ispred tog kluba Obradović je uhićen 2006. godine. Prilikom uhićenja kod njega je pronađen pištolj s metkom u cijevi, a s obzirom na to da je pištolj posjedovao nelegalno bio je kažnjen novčanom kaznom u visini 9700 kuna. Do tog uhićenja, kako su pisali mediji, Pišta je bio prijavljivan zbog osam kažnjivih djela, među kojima su silovanje, utaja, krađa i prijetnja.

Tijekom 2008. godine Pišta je saslušan kao svjedok na suđenju Nenadu Filipoviću i ostalim optuženicima u slučaju krvave pljačke Fine iz 2005. godine kada su ubijena dva zaštitara. Teretio ga je iskaz jednog od zaštićenih svjedoka koji je tvrdio da je Pišta, u vrijeme pljačke poslovnice Fine u Zvonimirovoj ulici, bio u blizini te "čuvao stražu". No Pišta je svjedočio kako ne poznaje ni jednog od osumnjičenih.

2009. godine je za kazneno djelo prijetnje smrću dobio uvjetnu kaznu. Pišta je, kako je presudio Županijski sud u Zagrebu, 26. svibnja 2004. stanovitom Ivanu M. kazao: "Iščupat ću ti glavu." Svađa između Ivana M. i Pište izbila je zbog 104 kvadratna metra zemljišta na zagrebačkom Šestinskom dolu, na kojemu je Ivan M. postavio ogradu, a spor je tada trajao čitavih 20 godina. Pišta mu je, kazao je na suđenju, rekao: "Slušaj, mali, imaš 24 sata da makneš ovu ogradu, inače ću dovest svoje dečke i srušit je, a tebi iščupat glavu s ramena." S njim su, tvrdio je, bila i dvojica "ćelavaca", a dok su "razgovarali", Pišta je mahao rukama, o čemu je posvjedočila i veterinarova susjeda.

Obradović Pišta i Stjepan Meštrović zvani Šrek uvjetno su 2013. godine osuđeni i zbog prijetnji Matiji Babiću. Pišta je osuđen na devet mjeseci zatvora uvjetno uz rok kušnje od tri godine, a Šrek na šest mjeseci zatvora uvjetno uz rok kušnje od dvije godine. Pišta i Šrek su u zagrebačkom noćnom klubu Mansion 3. svibnja 2012. prijetili Babiću kako će mu "polomiti ruke i noge" te ga "raskomadati kao psa ako slučaj prijavi policiji", a vezano za tekst koji je bio objavljen na Indexu.

Pročitajte više