Bivši zapovjednik OVK Mustafa-Remi negirao optužnicu u cijelosti

BIVŠI zapovjednik Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) za operativnu zonu Lapa, Rrustem Mustafa, poznat kao zapovjednik Remi, negirao je u cijelosti optužnicu iznoseći svoju obranu u petak u nastavku sudskog procesa protiv četvorice bivših visokih časnika OVK-a iz Operativne zone Lapa.

Mustafa-Remi je kazao da tu optužnicu, koja njega i trojicu suradnika tereti za ratne zločine protiv albanskih civila, ne može prihvatiti niti on, niti oružane snage kojima je zapovijedao.

"Narodu Kosova rat je bio nametnut jer desetogodišnji napori da se riješi pitanje Kosova mirnim sredstvima su propali", rekao je.

Trojica optuženih Latif Gashi, Naim Kadriu i Nazif Mehmeti, bili su saslušani i u svojoj obrani također su u cijelosti odbili optužnicu koju zastupa Kanađanin Gery McCuarge.

Suđenje, koje se održava u improviziranoj sudnici u jednoj dvorani Omladinskog doma u Prištini i bez tv-kamera, a ne u Okružnom sudu u Prištini zbog sigurnosnih mjera, vode međunarodni suci, a njima predsjedava Britanac Timorthy Clayson.

Pročitajte više