Blato: Ministar Čobanković s poljodjelcima

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković danas je za radnog posjeta općini Blato na Korčuli zasadio prve lozne podloge na novom matičnjaku i vinogradu površine 3,5 hektara u vlasništvu dioničkog društva Poljoprivreda "Blato" koje ove godine proslavlja 102. obljetnicu djelovanja.

"Želim ovako poduprijeti vinogradare, maslinare i poljodjelce na otocima, koji se tim djelatnostima bave u znatno otežanim uvjetima", kazao je ministar Čobanković te dodao kako se raduje onom što vidi, obećavši daljnju potporu blatskim poljodjelcima.

Ministar je također kazao kako je riječ o zajedničkom projektu u kojem sudjeluju Poljoprivreda "Blato", Agronomski fakultet u Zagrebu i Ministarstvo poljoprivrede preko programa Vijeća za istraživanje poljoprivrede. "To je program podizanja vinograda i rasadnika na otocima, čemu ćemo u idućem razdbolju posvetiti veliku pozornost", naveo je ministar.

Čobanković je na sastaku s predstavnicima vinarskih poljoprivrednih zadruga na Korčuli, Lastovu, Pelješcu i Vrgorcu najavio pomoć u uklanjanju teškoća u otplati zajmova i kamata za otkupljeno grožđe 1997. i 1998. te nove poticaje za sadnju vinograda i maslinika.

Ministar Petar Čobanković posjetio je vinogorje "Dingač" na Pelješcu, a sastao se i s načelnikom blatske općine Ivom Gavranićem.

(Hina) xhš ydd

Pročitajte više