Bombaški atentat u Bagdadu, najmanje četvoro mrtvih

Najmanje četiri iračka civila ubijena su, a petoro je ranjeno u eksploziji automobilabombe u nedjelju na jugoistoku Bagdada, naveo je izvor ministarstva unutrašnjih poslova.

"Prema prvim podacima četvoro civila je poginulo a još petoro ih je ranjeno kada je eksplodirao parkirani automobil pri prolasku konvoja američke vojske, prema tom izvoru.

Atentat je izveden oko 11 sati po lokalnom vremenu u blizini tehničkog sveučilišta u Bagdadu, prema policijskom izvoru. Američka vojska nije još ništa priopćila o tom napadu, ni da li ima ranjenih među američkim vojnicima u konvoju koji je prolazio.

U nedjelju je ranije ujutro u napadu naoružanih pobunjenika na kontrolnu točku u Bagdadu ubijeno pet iračkih policajaca.

U protekla tri dana otkad je Irak objavio formiranje vlade, nakon tri mjeseca pregovora, pobunjenici su intenzivirali svoje napade među kojima više od 15 eksplozija automobila bombi u Bagdadu u kojima su ubijene desetine ljudi.

Većina nasilnih izgreda u protekla je tri dana bila usredotočena na glavni grad zemlje i okolinu Bagdada, ali bilo je sukoba i u tradicionalnim pobunjeničkim uporištima. U Falluji su pobunjenici u subotu navečer ispalili najmanje sedam raketa ubivši troje iračkih civila i ranivši još najmanje jednu osobu, priopćila je američka vojska.U Haladiji, malom gradiću udaljenom oko 130 km zapadno od Bagdada, u subotu navečer ubijen je jedan američki vojnik.

(Hina) xtm ysd

Pročitajte više