božićna čestitka premijera sanadera nadbiskupu bozaniću

Predsjednik Vlade RH, Ivo Sanader, poslao je danas čestitku zagrebačkom nadbiskupu i predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije (HBK), kardinalu Josipu Bozaniću, izvijestio je Vladin Ured za odnose s javnošću. L

"Uzoriti gospodine kardinale,

U ove dane kada slavimo rođenje spasitelja Isusa Krista od srca Vam želim da sva ona nadanja, očekivanja i pouzdanje koje imamo u Gospodinu budu i naša snaga koja će nas u vremenu koje dolazi hrabriti u zajedničkom služenju hrvatskom narodu, građanima Hrvatske i cijeloj domovini, svakoga prema svojim odgovornostima.

Vaše nedavno imenovanje za kardinala Svete rimske crkve od strane Svetog oca, značilo je i priznanje Vama, ali i zahvalu, čast i slavu cijelom hrvatskom narodu stoljećima odanom Svetoj stolici. To tako svježe imenovanje, uzoriti gospodine kardinale, doživljavamo i kao posebnu radost ovoga Božića.

Vlada Republike Hrvatske koju su hrvatski birači izabrali i kojoj imam čast biti na čelu, a koja je imenovana također uoči Božića, sa svoje strane također znakovito otvara jednu novu stranicu hrvatske povijesti.

Pred Hrvatskom stoje mnogi izazovi. Očekuje nas zajednički put u krug zemalja Europske unije. Očekuje nas podizanje blagostanja, prosperiteta i dostojanstva svakog našeg građanina. Očekuje nas utvrđivanje društva mira, snošljivosti i tolerancije. To su velike zadaće koje s Božjim blagoslovom možemo ostvariti.

U ovo božićno vrijeme, sabrani u tim mislima i nadanjima, želim Vam u ime Vlade Republike Hrvatske i u svoje osobno ime sretan Božić i puno uspjeha u novoj 2004. godini u Vašem predanom služenju našoj svetoj vjeri", stoji u božićnoj čestitci premijera Sanadera zagrebačkom nadbiskupu, kardinalu Bozaniću.

(Hina) pp/sp sp

Pročitajte više