Brat marinca nestalog s 12-godišnjakinjom: Dijete je dobro

TOBY STUDABAKER, bivši američki marinac, nestao zajedno s 12-godišnjom engleskom djevojčicom koju je upoznao putem Interneta, u telefonskom je javljanju rođacima rekao da je dijete dobro i da je kontaktirao američku saveznu policiju FBI, kazao je u utorak njegov brat.

Za BBC News je Leo Studabaker kazao da njegov brat nije otkrio lokaciju gdje se nalaze on ili djevojičica Shevaun Pennington.

Prema policijskim saznanjima oni su zadnji put viđeni u zračnoj luci Charles de Gaulle blizu Pariza.

Leo je rekao da je njegov 31-godišnji brat bio razočaran kada je upoznao djevojčicu i "strašno se razljutio otkrivši da je ona lagala o svojim godinama". Vjerovao je da joj je najmanje 18 godina, pojasnio je Leo.

Policija Manchestera nije mogla potvrditi je li bivši marinac stvarno stupio u vezu s FBI-jem, ali je objavila da to provjerava.

"Koliko sam shvatio, Sheavaun je napisala pismo da bi ga (moj brat) predao vlastima i time bio oslobođen krivnje da joj je išta loše učinio", rekao je Leo Studbaker.

Djevojčica iz Lowtona blizu Manchestera na sjeveru Engleske otputovala je iz Britanije u subotu s Amerikancem Studabakerom, koji je marincima pristupio 2000. godine i služio u antieterorističkoj postrojbi u Afganistanu odakle je pušten 30. lipnja.

Vlasti vjeruju da su se upoznali putem Interneta.

Roditelji odbjegle Shevaun znali su da je dopisivala s prijateljima putem Interneta ali nisu znali i za dopisnu vezu s Amerikancem.

Djevojčica se javila obitelji

12-godišnja djevojčica, koja je pobjegla od kuće s bivšim američkim marincem kojega je upoznala putem Interneta, javila se roditeljima obavijestivši ih da je dobro, objavila je u srijedu britanska policija.


"Sinoć je nazvala mamu i rekla joj da je dobro. Nije kazala gdje se nalazi", rekla je glasnogovornica policije u Manchesteru.

Britanska policija pokrenula je međunarodnu potragu za Shevaun Pennington nakon što je u subotu odletjela u Francusku s 31-godišnjim Tobyjem Studbakerom.

Prema riječima njegova brata, Toby je navodno bio razočaran kad je upoznao djevojčicu i otkrio da je lagala o godinama.

Pročitajte više