BRITANCI I NIJEMCI ZATVARAJU VELEPOSLANSTVA U RIJADU

Britanski Foreign Office u utorak je izvijestio kako od srijede namjerava zatvoriti svoje veleposlanstvo i još dva ureda u Saudijskoj Arabiji zbog opasnosti od mogućih napada, a slične korake najavilo je i njemačko ministarstvo vanjskih poslova. L

"Primili smo vjerodostojnu informaciju prema kojoj se planiraju teroristički napadi u Saudijskoj Arabiji, ali nisu precizirani ciljevi terorista, te raspolažemo informacijom o neposrednoj opasnosti", kazala je glasnogovornica Foreign Officea.

"Veleposlanstvo u Rijadu, konzulat u Džedi i trgovinski ured u Al-Kobaru od sutra će biti zatvoreni", kazala je glasnogovornica dodavši kako će se situacija držati pod nadzorom te da je ponovno otvaranje britanskog veleposlanstava i ureda planirano 24. svibnja.

I njemačko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je u utorak kako će od srijede biti zatvoreno njemačko veleposlanstvo u Rijadu te predstavništva u Džedi. Planirano je da spomenuti uredi zbog sigurnosnih razloga budu zatvoreni bar do petka.

Mjere sigurnosti što su ih poduzeli Amerikanci, Britanci i Nijemci uslijedile su nakon što je veleposlanik Saudijske Arabije u SAD-u u utorak upozorio na moguće terorističke napade u kraljevini, ali i na teritoriju SAD-a.

(Hina) mh br

Pročitajte više