Britanija odbila platiti otkupninu pa je al-Qaida njihovom građaninu odrezala glavu

BRITANCU otetom u sjevernoj Africi teroristi iz al-Qaide su odrezali glavu zato što  je Velika Britanija odbila osloboditi radikalnog islamskog klerika Abua Qatadu i platiti više milijuna funti tešku odštetu.

Vijest o smrti nesretnog Edwina Dyera stigla je nakon što je Barack Obama doputovao u svoj prvi posjet Bliskom istoku. O ubojstvu 60-godišnjaka se znalo još od nedjelje, no tek su danas objavljeni i detalji toga brutalnog smaknuća, piše Daily Mail. U priopćenju stoji kako je turist ubijen 31. svibnja zbog toga što su Britanci neodgovorni i ne mare za svoje građane.

Britanija ne plaća otkupnine teroristima

"Britanski talac je ubijen kako bi on i s njim cijela Britanija, osjetili okus koji Muslimani osjete svaki dan u rukama koalicije križara i Židova na istoku i zapadu", piše u priopćenju. Dyer je otet prije četiri mjeseca kada je došao na glazbeni festival u Niger te je nakon toga najvjerojatnije prodan članovima al-Qaide iz zemalja Magreba. Ubijen je nakon što je istekao rok za puštanje Qatade iz britanskog zatvora.

Neki europski i kanadski taoci su pušteni nakon plaćanja ogromnih otkupnina, no britanska Vlada ima jasnu politiku ne prihvaćanja ucjena terorista. Premijer Gordon Brown danas je izrazio sućut Dyerovoj obitelji. 

I.Kri.
Foto: Guardian

Pročitajte više