Britanska tajna služba MI6 objavila test za potencijalne tajne agente

BRITANSKA tajna služba MI6 objavila je na svojoj internetskoj stranici test inteligencije i snalažljivosti kojega inače postavljaju potencijalnim tajnim agentima. Zadatak rješavačima testa je u vremenskom roku od dvije minute zapamtiti lažni identitet i nekoliko detalja o izmišljenoj ulozi dok se nalazite na zadatku u stranoj zemlji, a potom pri ispitivanju uvjerljivo odgovoriti na seriju pitanja bez predugog razmišljanja o tome imaginarnom identitetu.

Britanska vlada je do prije samo desetak godina poricala postojanje agencije te se stoga čin objavljivanja ovoga testa smatra golemim napretkom. Na internetskoj stranici mi6officers.co.uk nalazi se niz ponuda za zaposlenje ljudima visokog kvocijenta inteligencije i dobra pamćenja te ekspertima u raznim područjima znanosti i poznavaocima stranih jezika čime se MI6 otvara ljudima i pokušava potaći mlade da se prijave za te poslove.

Posjetiocima spomenutoga portala na raspolaganju je čak i virtualni obilazak sjedišta tajne službe tijekom kojeg ih elektronički vodič upoznaje s okruženjem u kojem će raditi ukoliko budu primljeni. Ovakvim otvaranjem javnosti MI6 otvara mogućnost Britancima da razviju svoje profesionalne snove zaposlenjem u britanskoj tajnoj službi. Za sva eventualna pitanja o stranici, službi ili ponudi poslova može se obratiti i računalnom administratoru stranice, prenosi Daily Mail.

Britanska tajna služba, čuveni MI6 pod sobom ima i najpoznatijeg tajnog agenta Jamesa Bonda. Potencijalne tajne agente na portalu upozoravaju kako ne smiju o svojoj prijavi nikome govoriti osim najužem krugu obitelji i supruzi te, da se ipak održi doza tajnosti, nigdje nije navedeno gdje bi se eventualno "radno mjesto" nalazilo.

Pročitajte više